Skip to content Skip to footer
0 items - €0.00 0
Home » Wat is UGR

LED panelen en andere armaturen met UGR<19  zijn van hoge kwaliteit. De specificaties van bijvoorbeeld een standaard LED paneel zijn het zelfde als een UGR19 LED paneel. (lumen per watt. wattage etc.) Het verschil zit in de voorplaat. De voorplaat is een een soort reflector plaat die het licht anders verdeeld zodat het felle licht een stuk minder wordt. Zeer geschikt voor scholen, ziekenhuizen, kantoren, mensen met migraine, ruimten waar computers staan, tandartspraktijken etc..

Wat belangrijk is dat armaturen met UGR<19 waarde voldoen aan de NEN-EN 12464-1 norm.

UGR is de afkorting van Unified Glare Rating. Dit is een waarde die aangeeft in welke mate armaturen en hun werking in de ruimte lichthinder veroorzaken vanuit de ooghoogte en kijkrichting van de gebruiker. De UGR-waarde kan in de praktijk niet gelijk gemeten worden. De nieuwe Europese aanbevelingen voor binnenverlichting NEN-EN 12464-1 geeft in tabellen UGR-waarden voor vele soorten ruimten, gebaseerd op een in lengte en breedte regelmatig patroon van armaturen.

De armaturen van fabrikanten moeten per armatuur een tabel leveren waarop u de UGR-waarde in uw project kunt aflezen. In deze tabellen zijn de UGR-waarden af te lezen voor specifieke situaties, let op het kiezen van de juiste reflectiefactoren, en de juiste afmetingen van de ruimte.

Hieronder de gemiddelde UGR waarden volgens de NEN-EN 12464-1:

– Kantoor werk UGR <19.  (Onze panelen voldoen hier aan)
– Tekenkamer UGR <16
– Circulatiegebieden en gangen UGR <28
– Gemiddeld industrie werk UGR <25
– Fijn industrie werk UGR <22

Vrijblijvend advies

Offerte?

Benieuwd naar de mogelijkheden of een gerichte prijsopgave ontvangen?
MR Led

MR Led is dé leverancier in het leveren van hoge kwaliteit LED panelen, LED wolkenplafonds, LED High Bay, LED strips, LED TL-buizen etc. met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Sinds 2008 leveren wij in grote hoeveelheden zonder enige problemen, wij leveren zelfs in enkele werkdagen.

Contactgegevens

Barkstraat 2b
8102GV Raalte

Tel: 06-43723188
E-mail: info@mrled.nl
Kvk:  08197724

MR LED – Alle rechten voorbehouden

×